Kullanıcı Adı: Şifre:

Üye
İstatistikler
  • Toplam İleti: 9450
  • Toplam Konu: 1879
  • Bugün Online: 25
  • En Çok Online: 1235
  • (20.01.2020 20:07:34)
Çevrimiçi Üyeler
Kullanıcılar: 0
Misafirler: 12
Toplam: 12

Seramik Dergisi

14. Yaşında



Türk Seramik Sitesi
14. yaşında
1 Mayıs 2006

Son Konular

Gönderen Konu: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası  (Okunma sayısı 9216 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aziz_cokcetin

  • 500 °C
  • **
  • İleti: 78
  • Puanı: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #15 : 04.02.2010 17:21:07 »
hazır aldıgınız çamura sadece sumu ilave ediyorsunuz.camsuyunu kendimiz mi ilave ediyorsunuz.hatırladıgım kadarıyla camsuyu(silikat) içinde olması gerekiyor.peki sırın içerisine sudan başka neler ilave ediyorsunuz?
alaylı ve mektepli

Türk Seramik Sitesi - Turk Ceramics Web Club

Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #15 : 04.02.2010 17:21:07 »

Çevrimdışı ariff

  • 25 °C
  • *
  • İleti: 8
  • Puanı: +0/-0
Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #16 : 04.02.2010 17:32:35 »
murat
bende kullandığın sır nasıl bi sır?
toz halde alıp kendin mi sulandırdın acaba?su-sır karısımı orantısızsa diye düşünüyorum

Çanakkale seramiğin sırını kullanıyorum. Toz olarak alıyorum sulandırıyorum.
Litre ağırlığınız kaç?
hazır sırlarda sır su karısımı,genel olarak 1000 gr sıra 600 ml su diye biliyorum.en azından benim bu oranda kullandıgım sırlarda sorun çıkmadı

Çevrimdışı ince_murat

  • 25 °C
  • *
  • İleti: 22
  • Puanı: +0/-0
Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #17 : 05.02.2010 10:09:15 »
İlk olarak sırı kendim sulandırıyorum demişim bir yanlışı düzelteyim. çamuru toz halinde alıp kendin sulandırıyorum. sırı hazır alıyorum.
çamurda cam suyu kullandım, sonrasında kullanmadım.
ürettiğim diğer ürünlerde sırı 46 bome yapıyorum onlarda problem yok ama ince yani 2 mm kalınlığındaki ürünlerde sır kalın ürünlere nazaran sırı diğer ürünlerde olduğu gibi çekmiyor. 50 bome yaptığımda işe sırı çekti ama kuruması uzun sürdü muhtemelen havanın soğukluğunun bunda bir etken olduğunu düşünüyorum.
Fırında dereceyi 50 derece aşağı çektim ve haftaya sırlama yapacağım normal ve ısıtmalı yapacağım. sonuçları sizlerle de paylaşırım.
İlgi ve alakanız için hepinize teşekkür ederim.

Türk Seramik Sitesi - Turk Ceramics Web Club

Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #17 : 05.02.2010 10:09:15 »

Çevrimdışı hk

  • 500 °C
  • **
  • İleti: 70
  • Puanı: +0/-0
Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #18 : 05.02.2010 16:57:53 »
Sırın kurumasını hızlandırıcı kimyasallar var. Sır içine onbinde 1-4 arası girildiğinde olumlu sonuçlar veriyor.

Çevrimdışı mişima

  • 25 °C
  • *
  • İleti: 14
  • Puanı: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #19 : 05.02.2010 18:19:08 »
Merhaba Murat Bey,

Seyrek olmasının bir nedeni de bazı sırlar,üretim hatasına yada hazırlanma sırasında fazla sulandırmaya bağlı olarak normal sır kalınlığında seyreklik oluşturabilir.O yüzden normal sır kalınlığından daha kalın atılmalıdır.Yalnız dikkat etmeniz gereken kalın atıldığında ürünün alt kısmını fırana yapışmaması için  1-2 milim kadar yukarısınıdan silinmelidir.Kalın olduğundan normalden daha fazla akma göstericektir.

Türk Seramik Sitesi - Turk Ceramics Web Club

Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #19 : 05.02.2010 18:19:08 »

Çevrimdışı ince_murat

  • 25 °C
  • *
  • İleti: 22
  • Puanı: +0/-0
Ynt: Et kalınlığı çok ince malzemenin sırlama hatası
« Yanıtla #20 : 27.06.2010 01:12:24 »
Uzun bir aradan sonra sonuçları sizlerle paylaşmak istedim. Ürünleri bisküvi pişiriminden sonra sırlamam birkaç gün sonra oluyordu ve bu süre içinde ürün kalınlığı ince olduğundan ürün havadaki nemi bünyesine çekiyor ve dolayısıyla üründe sırı tam olarak bünyesine çekemiyordu. Isıtmayla bu sorunu hallettim. Hatta en güzeli ürün fırında çıktığı gibi sırlanırsa mükemmel sonuçlar aldım. Yardım etmek için yazı yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.