"Turkseramik.com Seramik Severlerle 4. Yaşında..."
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
Forum - merak etmek, paylaşmak, öğrenmek...
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
07.09.2010 02:57:12

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Galeri

ceza

Gönderen: tulusoy
01 May 2008

Galeri:
[br]Sanatsal Seramik Çalışmalar

124 görüntülenme

Anketler

Reklam alanı
Firmanızın tanıtımı, satış için reklam verebilirsiniz. 4 yaşında,~4000 üyeli sitemizde; reklam şartlarını öğrenmek için buraya TIKLAYINIZ. Tüm sorularınızı bilgi@turkseramik.com adresine gönderebilirsiniz.

Federasyon ve Dernek Linkleri:

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: "Çılgın Tanrıçalar" - Gül Erali Seramik Sergisi  (Okunma Sayısı 1374 defa)
Zühal Korkmaz
Zühal Korkmaz
900 °C

Puanı: +6/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: Zühal Korkmaz
Ünvan: Seramist
Eğitim: Turizm ve otel işletme

SERAMİK :kimyası olan sanat

"Çılgın Tanrıçalar" - Gül Erali Seramik Sergisi
« : 12.01.2010 01:55:51 »

Gül Erali'nin Çılgın Tanrıçaları 6 Ocak-6 Şubat 2010 tarihleri arasında Hobi Sanat Galerisinde

Geniş kalçalı, dolgun memeli Anadolu Ana Tanrıça figürleri I.Ö. 7000'li yıllardan günümüze geldiler, Gül Erali'nin yeni sergisinde yerlerini aldılar. Yolculukları sırasında bir hayli değişime uğrayan tanrıçalar, yuvarlak, yumuşak çizgileri, dişi formları ve güleç mimikleri ile sanatseverleri gülümsetiyorlar.
Antik kültürlerde Tanrıçalar birçok inancın merkezindeydiler. Onlara farklı karakterler, işlevler ve sorumluluklar yüklenmişti. Tanrıçalar, mitolojik rollerine sadık kalmak için bıkmadan dünya ile ilgileniyorlardı. Gül Erali Tanrıçaları emekliye ayırıyor; Tanrıçalar artık özgür! Görevlerini başarı ile tamamlayan Tanrıçalar artık zamanlarını keyifle değerlendirebilirler. Tanrıça kavramını ironik bir bakış açısı ve günümüz değerlerine gore yorumlayan Erali, çılgın tanrıçalarını zaman geçirmek için  günümüz dünyasını gözlemlerken buluyor. İnsan davranışlarının karmaşıklığı ve yeryüzündeki trajikomik olaylar karşısında şaşkına dönen tanrıçalar, artık insanoğluna müdahale etmeyecekleri için oldukça keyifliler. Gül Erali Tanrıçalarını yaratırken, içimizde barınan tanrısallık özleminden, bastırılmış çılgın dürtülerden ve özgürlüğün rahatlatma gücünden esinlenmiş.

Hobi Sanat Galerisi  
Adres : Valikonağı Cad. Pasaj 73 Nişantaşı 34200 İstanbul
Telefon : 212-225 2337

Fotoğraflar:
http://lebriz.com/pages/exhibition.aspx?exhID=2168&refSite=801&lng=TR&cust=7610&bhcp=1

« Son Düzenleme: 12.01.2010 16:51:07 Gönderen: Selim » Kayıtlı

%%%%%%%%%%ZÜHAL KORKMAZ%%%%%%%%%%%
Refik Bolsoy
Refik Bolsoy
900 °C

Puanı: +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: Refik Bolsoy
Ünvan: çini ustası - çini sanatçısı
Eğitim: endüstri mühendisliği terk

İşte öyle

Ynt: "Çılgın Tanrıçalar" - Gül Erali Seramik Sergisi
« Yanıtla #1 : 12.01.2010 21:33:21 »

Kbele'yi hiç böyle düşünmemiştim,gerçektende ilginç bir sergi olacağa benziyor.

seydis
500 °C
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 12.01.2010 23:45:20 »

Zühal hanim cok tesekürler izmir den sergiye gitmis kadar oldum.

ayşenur çevik
25 °C
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: aysenur cevik
Ünvan: tekniker
Eğitim: Dokuz Eylül Üniversitesi

« Yanıtla #3 : 15.01.2010 15:09:01 »

Gülümseme çok hoş gerçekten.

ToPr@k bENiM H@y@tıM..
mişima
25 °C
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: Gökçe Bavlı
Ünvan: Tasarımcı
Eğitim: Üniversite

« Yanıtla #4 : 25.01.2010 22:04:01 »

Gerçekten çok hoş,paylaşım için teşekkür ederiz:)

secret
500 °C
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: su
Ünvan: Öğrenci

« Yanıtla #5 : 27.01.2010 12:30:37 »

Paylaşım için teşekkürler.

grkn43
25 °C
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: gürkan gönül
Ünvan: çini-seramik tahrirci
Eğitim: ilköğretim

« Yanıtla #6 : 27.01.2010 20:36:50 »

(konu dışı)ne zaman bu başlığı görsem şaşıyorum sanatla ilgilenen inca bir ruh nasıl olurda cahilliğin böylesine dibine batabilir.çılgın tanrıçalar başlığı bana bunu düşündürüyor.

Selim
Selim Alanbey
Kurucu

Puanı: +8/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: Selim Alanbey
Ünvan: Seramik Yüksek Mühendisi
Eğitim: Uludağ Ünv. Seramik, Dumlupınar Ünv. Seramik Müh. ve F.Bil.Enst. Masterı

Mesleğine Sahip Çık! Sesini Duyur!

Site
« Yanıtla #7 : 28.01.2010 00:13:45 »

Konu dışı ve ağır bir itham Gürkan... Eğitimli bir seramik sanatçısını eleştirmek konusunda bir daha düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum... Gül hanım anadolu kültüründe bereket tanrıça figürüne modern,  dinamik  bir bakışla eserlerini sergilemiş...

İstanbul doğumlu olan Gül Erali, Avusturya Lisesini bitirdikten sonra seramik eğitimine 1976  80 yılları arasında Viyana Güzel Sanatlar Akademisi ve Linz Güzel Sanatlar Akademisinde Prof. Günter Praschak'ın öğrencisi olarak devam etti.

Stajını Almanya'da Kröninger Keramik'te Jörk van Manz'ın atölyesinde tamamladı. 1981 senesinde İ.D.G.S Akademisi Seramik bölümünden Prof. Sadi Diren'in öğrencisi olarak mezun oldu. Yapıtları yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli galerilerde sergilenen, özel ve resmi koleksiiyonlarda yer alan Erali, çalışmalarına kişisel atölyesinde devam etmektedir.
Türk Seramik Derneği ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

« Son Düzenleme: 28.01.2010 00:17:23 Gönderen: Selim » Kayıtlı

"Teknolojinin Sanatsal Açılımı" Seramik...
Site dosya yükleme = yukle.turkseramik.com tıklayınız.
seydis
500 °C
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 28.01.2010 22:32:43 »

Bende Selim beye katiliyorum ,lütfen bir sanatciyi elestirirken hakinda bilgi aniniz,ayrica sanati yorumlamak kisilere göre degisir...

mişima
25 °C
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: Gökçe Bavlı
Ünvan: Tasarımcı

« Yanıtla #9 : 05.02.2010 19:06:54 »

Aslına bakarsak Selim Bey çok güzel cevaplamış ama birkaç cümle söylemeden geçemiycem.

Öncelikle eleştiriler yapıcı olmalı ki faydalı olsun yoksa ben beğenmedim bu ne saçmalık gibi şeyler bir fayda getirmeyeceği gibi bir amacıda olmayacaktır. Unutulmaması gereken her sanat eseri zor bir dönemden sonra oluşur. Tasarım aşamasından uygulamanın sonucuna kadar(ki sanatçının seçtiği malzeme ister seramik olsun ister fırça farketmez)ciddi bir emek ister. İşte o emeğe saygısızlık yapmak bence adil olmaz.Fikirleri eleştirirken bile ortaya bir fikir sunulmalı ki bir amacı bir yapıcılığı olabilsin...

grkn43
25 °C
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 07.02.2010 19:49:16 »

benim düşüncem bu yaptığı sanata ürettiği değere verdiği emeğe döktüğü tere değil benim eleştirim.
benim söylediğim sanatçı ruhuna sahip bir insanın "tanrıçalar" açmazında sıkışıp kalması.tek yaratıcı var ve bunu algılayamamak cahilliktir isterse kendisini sanatçı olarak nitelesin.

aylin
Sanat Moderatörü
*

Puanı: +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ad Soyad: Aylin Dönmez
Ünvan: öğrenci
Eğitim: sakarya üniversitesi-gsf 2003-2007 / çanakkale onsekiz mart üniversitesi-master 2008-?

« Yanıtla #11 : 07.02.2010 21:05:19 »

sevgili gürkan
tek tanrılık , çok tanrılık ya da tanrısızlık tartışmasına burada girmek kimsenin haddine değildir, üstelik bu yüzden böyle ağır ithamlarda bulunmak ayıptır, saygısızlıktır. biz burada işin sanatal titizliğini, malzemesini, emeğini konuşuyoruz tam olarak : yani sizin eleştirmediğiniz her şeyi eleştiriyoruz.

kaldı ki insan, insan olduğundan beri birşeylere inanma isteği duymuş ve bu ihtiyacını görselleştirmiş, gerek boyamış gerek heykelcikler yapmış..yapılanlardan günümüze kalanlarsa esin kaynağı olmuş ve yüzyıllardır elden elde değişerek, şekillendirilmiştir..

anlatmak istediğim burda kimse tanrıyı çok mu tek mi diye sorgulamıyor..bu sitede, bu başlık altında yapılmış olan eserler eleştirilirken; biçim, oran, denge,malzeme ve yapan kişinin hissiyatı baz alınıyor. tek derdiniz tanrıyı konuşmaksa tanrı mı, tanrılar mı yoksa tanrısızlık mı sorularını baz alan sitelerde bu tarz yazılarınızı sergileyin.

grkn43
25 °C
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 09.02.2010 01:25:58 »

bende zaten "konu dışı" ibaresini ekleyip düşüncemi söyledim.bu başlığı devamlı görüyordum ve içimde kalacağına söyledim yani sadece bu kadar.Sanat tarihinde mitoloji etkisi nedir,neden görsel sanatlar tek tanrılı dinlerde hoş karşılanmaz v.s gibi konulara ne giresim var ne bilgi birikimim açıkçası buna yeterli değil.

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
Gitmek istediğiniz yer:  

face java

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc