Kullanıcı Adı: Şifre:

Language:

Türk Seramik Sitesi 5. Yaşında!
Türk Seramik Sitesi
5. yaşında

1 Mayıs 2006
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?
23.02.2012 09:04:48

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Galeriler

Üzgünüz, eserleri görme yetkiniz yok

Anketler

Reklam alanı
Firmanızın tanıtımı, satış için reklam verebilirsiniz. 4 yaşında,~4000 üyeli sitemizde; reklam şartlarını öğrenmek için buraya TIKLAYINIZ. Tüm sorularınızı bilgi@turkseramik.com adresine gönderebilirsiniz.
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

Gönderen Konu: Sıtkı Olçar Çırağan'da Sergi ve Sohbet ile Anılıyor  (Okunma sayısı 1103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tulino

• 25 °C
  • *
  • Ad Soyad: TÜLİN Ö.A
    Eğitim: yüksekokul
    Ünvan: tasarımcı
  • Puanı: +0/-0
    • TÜLİN ÖZDER SERAMİK

Sıtkı Olçar "Çiniden Çeşmeler ve Panolar" Sergisi ile Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi'nde

İstanbul, 27 Haziran 2011; Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 2010 yılında kaybettiğimiz dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar'ın eserlerine bir kez daha ev sahipliği yapıyor.

2008'de Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi'nde eserleri sergilenen sanatçının, vefatından sonraki ilk sergisi Çiniden Çeşmeler ve Panolar, hayattayken başladığı ve sonrasında kızı Nida Olçar tarafından tamamlanan çini çeşmeler ve panolardan oluşuyor.

Antik desen ve formları uyguladığı çinicilik çalışmalarında İznik ve Kütahya örneklerini ele alarak yeni biçim ve öz arayışına yönelen, 1980 yılından itibaren özellikle İznik çinileri üzerine çalışan ve kaybolup gitmekte olduğu sanılan Kütahya çiniciliğine yeni bir boyut ve dinamizm getiren merhum Sıtkı Olçar'ın sergisi 7 Temmuz'dan 26 Temmuz'a kadar haftanın her günü ve saati ücretsiz olarak Çırağan Sarayı'nın zemin katındaki Sanat Galerisi'nde gezilebilir. (0212 326 46 46).

Çırağan Sohbetleri'nin konusu Sıtkı Olçar

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi'nde açılan her yeni sergi boyunca bir kez düzenlenen "Çırağan Sohbetleri"nin bu ayki konusu da Sıtkı Olçar…

Çırağan Sohbetleri'nin 8 Temmuz 2011 Cuma günkü konuşmacı konukları, babasının vefatından sonra Sıtkı Usta markasını SITKI II olarak devam ettiren kızı Nida Olçar ve gazeteci Hıncal Uluç…

Sanatçının hayatını ve işlerini anlatan mültivizyon gösterisinin de eşlik edeceği ve işadamlarından sanatçılara, Sıtkı Usta'nın kıymetli dostlarının hazır bulunacağı bu anlamlı sohbet Çırağan Sarayı'nda 19:00'da başlayacak.
kaynak:Haberler.Com [2827145]
« Son Düzenleme: 07.07.2011 14:20:10 Gönderen: Selim »

Çevrimdışı Selim Alanbey

• Selim Alanbey
  • Kurucu
  • Ad Soyad: Selim Alanbey
    Eğitim: Uludağ Üni. Seramik, Dumlupınar Üni. Seramik Müh. ve F.Bil.Enst. Masterı
    Ünvan: Seramik Yük. Müh. - 3D Tasarımcı
  • Puanı: +8/-0
  • Mesleğine Sahip Çık! Sesini Duyur!
    • www.selimalanbey.com
Tülin haber için Teşekkürler.

Sergideki işlerden bazıları da bunlar sanıyorum.

Çiniden Çeşmeler ve Panolar
Çiniden Çeşmeler ve Panolar
« Son Düzenleme: 07.07.2011 14:17:34 Gönderen: Selim »
Site dosya yükleme paylaşım sitemiz http://yukle.turkseramik.com dur. Ancak erişim engellendiği için DNS ayarlarınızı değiştirerek yada  ULTRASURF programını kullanarak siteye ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı tulino

• 25 °C
  • *
  • Ad Soyad: TÜLİN Ö.A
    Eğitim: yüksekokul
    Ünvan: tasarımcı
    • TÜLİN ÖZDER SERAMİK
Rica ederim  :) Belki ilgilenenler olur diye düşündüm.

Çevrimdışı YAKUP

• 25 °C
  • *
  • Ad Soyad: YAKUP TURAN
    Eğitim: ÜNİVERSİTE -MARMARA ÜNV İŞLETME FAKÜLTESİ
    Ünvan: İŞLETMECİ
TÜLİN HANIM KISMETSE SERGİYE GİDECEĞİZ AMA ŞİMDİDEN AZ BUÇUKTA OLSA YAKINDAN GÖRMÜŞ KADAR OLDUK.RAHMETLİ BENİM GÖZÜMDE GERÇEKTEN RENKLERİN EFENDİSİ.

Facebook Comments